Vorsten HAPPYroyals

HAPPY Royals, de jubileumspecial van Vorsten. 50 jaar foto’s en verhalen over royals waar je blij van wordt! Met handgemaakte cover én 4 prachtige kaarten van knipkunstenaar Geertje Aalders.

Geertje kreeg de geweldige eer om voor deze jubileum editie de cover te mogen knippen. De kroon, de ijsvogels (uit het Koninklijk servies), de vlinders, de bloemen… én natuurlijk Zijne Majesteit de Koning Willem Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima.

Van het Koninklijke monogram – dat bijvoorbeeld terug te vinden is op het servies en briefpapier van Willem en Max – werd een repeterend motief uitgesneden, evenals van de bekleding van de troon zoals te zien op Prinsjesdag.

De compositie in potlood. De bloemen hebben een symbolische betekenis, zoals de Margrieten in de buurt van Koning Willem Alexander. De bloemen rondom Máxima komen deels uit haar bruidsboeket en deels uit de prachtige prints op haar kleding. De Oleander-achtige takjes achter haar zijn te zien in de poorten van Paleis Huis ten Bosch.

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Vorsten werden ook vier sprekende postkaarten bijgevoegd, met daarop kasteel Drakensteyn, de glazen koets, een klassiek van Willem Alexander en Máxima en een bloemschikking met Rijksappel en Vlinderbroche.