Storytiles Aesopus

STORYTILES

Keramische tegels worden al sinds de 16e eeuw gemaakt in Delft en omstreken. StoryTiles eert deze traditie en creëert miniatuurverhalen op tegels. Alle tegels worden in Nederland ambachtelijk gebakken op hoge temperatuur. De kunstwerkjes zijn dus hitte- en waterbestendig waardoor het bijzondere design levenslang mee gaat. Elk ontwerp is met de hand gebakken en daarmee uniek. Dit design is onderdeel van de StoryTiles Artist Collaboration en is gemaakt door Geertje Aalders.

story1Voor het design ‘Wolf in schaapskleren’ neemt Geertje Aalders, bekend om haar gedetailleerde papieren knipsels, ons mee in de klassieke fabels van Aesopus. Dit design vertelt het verhaal met moraal over een wolf die de vacht van een schaap gebruikt om in vermomming zich te kunnen aansluiten bij de kudde. Zijn plan lijkt een groot success, wanneer hij zijn buikje rond kan eten. Boontje komt om zijn loontje, want ook de herder verwart hem voor een gespekt schaap en brengt hem naar de slacht.

story4story7Dit design ‘Vos in de bramenstruik’ vertelt het verhaal met moraal over een vos die bescherming zoekt in de bramenstruik, maar als de stekels van de struik snijden in zijn poten vervloekt hij de doornen. De bramenstruik wijst hem op zijn eigen slordigheid door te schuilen in de struik die hem kan verwonden. Een wijze les dat je soms jouw vijanden om hulp moet vragen.

story6Het ontwerp ‘Hert bij de bron’ vertelt het bijzondere verhaal met moraal over een ijdel hert, die zijn prachtige gewei in de weerspiegeling van de bron bewondert, terwijl hij zijn magere poten verafschuwt. Onbewust van het feit dat zijn snelle poten, zijn redding zijn als er gevaar op de loer ligt. Een wijze les om tevreden te zijn met alles wat je hebt, want wie weet wanneer je het nodig hebt.

story5De Aesopus tegels zijn elk in drie verschillende afmetingen te bestellen bij in de webshop! www.12nicethings.com