STERVENDE STRUISVOGEL

Er zijn weinig dingen zó dramatisch als het ter aarde storten van een vogel, zeker wanneer het zo’n grote gevederde betreft. Deze papercut van dit tragische tafereel werd door Geertje geknipt ter ere van de tentoonstelling ‘Van Groot naar Klein naar Groot – Hedendaagse illustratoren in dialoog met de rijke collectie van Joh. Enschedé.’ ism Noord Hollands Archief. Tijdens de tentoonstelling in de Janskerk Haarlem zie je hedendaagse illustratoren zoals Bodil Jane, Sasa Ostoja en Joost Swarte in dialoog met de rijke collectie van Joh. Enschedé.

945GAI_Struisvogel_snapshotGeertje haalde voor de gelegenheid deze stervende struisvogel uit papier. En een kiwi. En een kolibrie. Van Groot naar Klein dus. De struisvogel is de grootste nog levende vogel, de kiwi de kleinste loopvogel en de kolibrie (goed zoeken) is even groot – of klein –  als het oog van de struisvogel.

945Expositie NHA 6 decemberIn de archieven van drukkerij Joh. Enschedé bevindt zich een bijzondere collectie vignetten: grafische beelden die gebruikt werden in kranten en op affiches.945IMG_2451Héél veel details op de vierkante millimeter, zoals de ruiter met paard.945IMG_2924Meer lezen over de tentoonstelling via deze link945volGeertje drukte de papercut ook af als zeefdruk in beperkte oplage. Dit werk is te koop! Je vindt het in de webshop via deze link.