Flow NaarBuiten special

Deze papercut (formaat 30 x 42 cm) werd gemaakt voor Flow magazine en is geïnspireerd op de schoolplaat ‘Weidevogels’ van M.A. Koekkoek (1873 – 1944). Deze schoolplaat werden ingezet voor ‘kennis der natuur’. Hoe zou een plaat er anno 2014 uit moeten zien?Naar Buiten Kraanvogels Flow GEertjeEerst moest onderzocht worden wat er veranderd is in het Nederlands landschap. Waren de soorten op de plaat van Koekkoek nog steeds algemeen? Zou er misschien iets typisch 21e eeuws bij zijn gekomen? Nederland is is bepaald opzicht nog net zo mooi als 100 jaar geleden, maar wel een beetje veranderd. Er leven hier nu bijvoorbeeld kraanvogels. Als subtiele verwijzing naar de industrialisatie vind je ergens in deze papercut een karakteristiek landschapselement van nu. Zie jij waar?

schets koekoekHier zie je de stadia die het papier doorloopt voordat er alleen nog een papercut overblijft: stapje voor stapje wordt restruimte weggesneden, van links naar rechts over het papier om beschadigingen met de handpalm te voorkomen.

close up koekoekHet is belangrijk dat alle onderdelen met elkaar verbonden zijn, het liefst op meerdere plekken tegelijk.